Pyszne kanapki: Chrupiąca przekąska na relaksujące wieczory. Palce lizać.
Rozkoszuj się tymi pysznymi bułeczkami, idealnymi na przytulne wieczory na sofie lub jako przekąska na imprezę.
Zwieńczone kremowym sosem z serka śmietankowego i pikantnymi składnikami, po prostu nie można się im oprzeć!
Składniki:
- 4 pieczone bułki
- 100 g serka śmietankowego
- 100 g kwaśnej śmietany
- 2 łyżki startego sera
- 1/2 żółtej, pomarańczowej lub czerwonej papryki
- 2 plasterki salami lub szynki
- 2 świeże grzyby
- 3 cm koncentratu pomidorowego z tuby
- sól i pieprz
- papryka w proszku (słodka)
- pietruszka
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik konwekcyjny do 150°C. Upieczone bułki przekrój na pół. W misce wymieszaj serek śmietankowy i śmietanę. Drobno posiekaj paprykę, salami lub szynkę i grzyby i wymieszaj z sosem serowo-śmietanowym. Doprawić do smaku. Obficie rozsmaruj mieszaninę na bułkach (około czubatej łyżki na połowę). Kanapki pieczemy w nagrzanym piekarniku, aż będą złocistobrązowe i chrupiące (ok. 8-10 minut).
Comments are closed.