Pyszne kanapki: Chrupiąca przekąska na relaksujące wieczory. Palce lizać.

Rozkoszuj się tymi pysznymi bułeczkami, idealnymi na przytulne wieczory na sofie lub jako przekąska na imprezę.

Zwieńczone kremowym sosem z serka śmietankowego i pikantnymi składnikami, po prostu nie można się im oprzeć!

Składniki:

  • 4 pieczone bułki
  • 100 g serka śmietankowego
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki startego sera
  • 1/2 żółtej, pomarańczowej lub czerwonej papryki
  • 2 plasterki salami lub szynki
  • 2 świeże grzyby
  • 3 cm koncentratu pomidorowego z tuby
  • sól i pieprz
  • papryka w proszku (słodka)
  • pietruszka

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik konwekcyjny do 150°C. Upieczone bułki przekrój na pół. W misce wymieszaj serek śmietankowy i śmietanę. Drobno posiekaj paprykę, salami lub szynkę i grzyby i wymieszaj z sosem serowo-śmietanowym. Doprawić do smaku. Obficie rozsmaruj mieszaninę na bułkach (około czubatej łyżki na połowę). Kanapki pieczemy w nagrzanym piekarniku, aż będą złocistobrązowe i chrupiące (ok. 8-10 minut).

W razie potrzeby udekoruj natką pietruszki i podawaj. Idealnie komponuje się z tym zielona sałata. Te bułki są idealne nie tylko na relaksujące wieczory na sofie, ale także jako przekąska na imprezy lub jako prosty lunch lub kolację. Zmieniaj składniki według własnego gustu i ciesz się tą pyszną przekąską! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!