Chrupiące krążki ziemniaczane z parmezanem i czosnkiem dla mocnych koneserów. Przepis.

Odkryj łatwy i pyszny przepis na chrupiące krążki ziemniaczane z parmezanem i czosnkiem.

Za pomocą zaledwie kilku składników i prostego przygotowania można wyczarować doskonały dodatek do drugiego dania lub pyszną przekąskę pomiędzy posiłkami. Spróbuj i ciesz się obfitym połączeniem parmezanu, czosnku i pikantnych ziół!

Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g startego parmezanu
  • 2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 2 łyżeczki papryki w proszku
  • 2 łyżeczki suszonych ziół włoskich
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie:

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w ósemki. W misce wymieszaj oliwę z oliwek i parmezan. W osobnej misce wymieszaj granulowany czosnek, paprykę w proszku, zioła, sól i pieprz. Wrzuć krążki ziemniaczane do mieszanki oliwy z oliwek i parmezanu. Posyp mieszaniną przypraw krążki ziemniaczane i dobrze wymieszaj. Placki ziemniaczane układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200°C, grzanie góra/dół, przez około 40 minut, aż ciasto będzie złociste.

Chrupiące krążki ziemniaków podawać z kwaśną śmietaną i świeżymi ziołami lub jako dodatek do pysznego steku lub smażonej ryby. Twoja kreatywność nie zna granic! Ciesz się tym obfitym i pysznym daniem. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!