Chrupiące krążki ziemniaczane z parmezanem i czosnkiem dla mocnych koneserów. Przepis.
Odkryj łatwy i pyszny przepis na chrupiące krążki ziemniaczane z parmezanem i czosnkiem.
Za pomocą zaledwie kilku składników i prostego przygotowania można wyczarować doskonały dodatek do drugiego dania lub pyszną przekąskę pomiędzy posiłkami. Spróbuj i ciesz się obfitym połączeniem parmezanu, czosnku i pikantnych ziół!
Składniki:
- 3 ziemniaki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g startego parmezanu
- 2 łyżeczki granulowanego czosnku
- 2 łyżeczki papryki w proszku
- 2 łyżeczki suszonych ziół włoskich
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
Przygotowanie:
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w ósemki. W misce wymieszaj oliwę z oliwek i parmezan. W osobnej misce wymieszaj granulowany czosnek, paprykę w proszku, zioła, sól i pieprz. Wrzuć krążki ziemniaczane do mieszanki oliwy z oliwek i parmezanu. Posyp mieszaniną przypraw krążki ziemniaczane i dobrze wymieszaj. Placki ziemniaczane układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200°C, grzanie góra/dół, przez około 40 minut, aż ciasto będzie złociste.
Comments are closed.