Łatwy krem Raffaello: Przyjemność z zaledwie 4 składników. Przepis.
Odkryj prosty przepis na pyszny krem Raffaello z zaledwie 4 składników. Idealne do smarowania spodów ciast lub jako nadzienie do świeżych rogalików!
Składniki:
- 70 g wiórek kokosowych
- 400 g słodzonego mleka skondensowanego
- 200 g masła
- 200 g białej czekolady
Przygotowanie:
Do żaroodpornej miski włóż masło i białą czekoladę i rozpuść w kąpieli wodnej. Gdy masło i czekolada się rozpuszczą, zdejmij miskę z ognia i powoli wlewaj słodzone mleko skondensowane, cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiego kremu. Na koniec dodaj wiórki kokosowe. Krem wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby stwardniał i miał konsystencję dającą się smarować.
Krem Raffaello wykorzystaj jako nadzienie do spodów ciast lub jako pyszny smarowidło do świeżych rogalików na śniadanie.
Comments are closed.