Naleśniki – Tak dobrych i zarazem szybkich naleśników jeszcze nie jadłaś.

Naleśniki – procedura przygotowania

Prawie każdy uwielbia naleśniki. I nie ma znaczenia, z jakim wypełnieniem najbardziej Ci się podobają. Można do nich dodać domowy dżem, cukier cynamonowy lub waniliowy, miód, czekoladę, a nawet banany. Możesz je przygotować w dowolnym momencie i miło zaskoczyć swojego partnera i dzieci doskonałym śniadaniem. Przygotowanie jest szybkie i nie potrzeba do tego niczego specjalnego.

Składniki

  • mąka – 1 szklanka
  • mleko – 1 szklanka
  • śmietana 33% tłuszczu – 1 szklanka
  • jajka – 3 szt
  • cukier – 2 łyżki
  • cukier waniliowy – do smaku
  • olej – 1 łyżka
  • sól – pół łyżeczki

Przygotowanie

Jajka wymieszaj z solą, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietanę i mleko i ponownie wymieszać. Mąkę przesiać i stopniowo wsypywać do masy, na koniec dobrze wyrobić ciasto. Ciasto odstawiamy na 20 minut lub wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie możesz zacząć samodzielnie przygotowywać naleśniki. Wszystko czego potrzebujesz to duża patelnia i trochę tłuszczu.

Weź odpowiednio dużą patelnię, idealnie przeznaczoną do naleśników. Podgrzej, posmaruj olejem roślinnym i rozpocznij pieczenie naleśników. Jeśli chcesz mieć nieco inne nadzienie, rozpuść kawałek masła i podsmaż na nim kawałki banana na złoty kolor.

Naleśnik posmaruj miodem, rozłóż kawałki bananów i zwiń w kształt tuby lub koperty. W każdym razie to słodkie śniadanie miło zaskoczy całą Twoją rodzinę, a być może nawet zobaczysz, że Twoje dzieci i mąż pozmywają za Ciebie naczynia.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!