Plasterki Nutelli: czekoladowe i kuszące – marzenie miłośników czekolady.
Nasze plastry Nutelli to najlepsza uczta dla wszystkich fanów Nutelli i czekolady. Obficie pokryty Nutellą deser gwarantuje słodkie chwile i radosne twarze przy każdym kęsie.
Składniki:
Ciasto:
- 6 jajek
- 250 g cukru
- 1 paczka cukru waniliowego
- 1 paczka proszku do pieczenia
- 150g mąki
- 1/8 litra wody
- 1/8 litra oleju
- 2 łyżki kakao w proszku
Krem:
- 5 opakowań śmietan-fix
- 1 litr śmietany 30%
- 3 paczki cukru waniliowego
- 2 łyżki Nutelli
- 1 opakowanie polewy czekoladowej
Przygotowanie:
Ciasto – Oddziel żółtka od białek. Ubij białka z połową cukru. Pozostałą część cukru dokładnie wymieszaj z żółtkiem. Do masy żółtkowej dodać cukier waniliowy, kakao, wodę i olej. Na koniec mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy żółtkowej i ostrożnie dodać ubite białka. Piec w temperaturze ok. 180° przez ok. 15 minut. Krem – Pół śmietany ubić z trzema śmietan-fixami oraz z cukrem waniliowym. Kolejną połowę ubić z nutellą i pozostałą bitą śmietaną. Ostrożnie wyłożyć na ciasto. Polewę czekoladową wyłożyć na wierzch.
Comments are closed.