Szybki i smaczny deser – Miało być na dwa dni a zjedzone w kilka chwil.
Odkryj nasze, szybkie i pyszne ciasto, które można przygotować w mgnieniu oka!
Ten kreatywny przepis łączy w sobie chrupiące składniki ze słodkimi akcentami, zapewniając doznania smakowe, które zachwycą każde podniebienie. Idealne jako przekąska między posiłkami lub jako oryginalna przystawka na kolejne przyjęcie. Ciesz się prostotą i pysznym smakiem naszego stołu.
Składniki:
- 5 jajek
- 200 g cukru
- 125 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki wody
- 1 łyżka cukru
- 100 g migdałów w liściach
- 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku
- 2 szklanki śmietanki
Przygotowanie:
Z jajek, cukru, mąki, wody i proszku do pieczenia zrobić ciasto biszkoptowe. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wymieszaj liście migdałów z cukrem i posyp ciasto. Piec w temperaturze 175° przez około 30-40 minut. Zależy od twojego piekarnika. Pozostawić do ostygnięcia i jednokrotnie pokroić. Górną warstwę pokroić na 16 kawałków. Śmietankę z budyniem ubić na sztywną masę i wyłożyć na spód. Połóż górne kawałki na wierzchu.
Comments are closed.